за дома

за градината

информация

блог

RSSвидео

RSSаудио

начало » новини » Тапетите отново са на мода

 Новини

Тапетите отново са на мода

10.08.2009

Триумфално завръщане на най-предпочитаната облицовка в черно, бяло, сиво и червено


Летният сезон е подходящо време за освежителни ремонти. Най-лесният начин за ефектно и стилно преобразяване на дома са новите тапети. Тази година те са хит в интериорните решения и най-актуален продукт сред материалите за декорация. Независимо дали са хартиени, ПВЦ, сатинирани, от по-тънка или от многопластова хартия, те трайно се настаняват по стените в дома. Магазини Мосю Бриколаж посрещат новия сезон с най-богата гама предложения за постигане на ефектна визия.
Актуални са моделите в черно, бяло, сиво, червено, злато и сребро, метализирана повъхност и флог. Освен традиционните влагоустойчиви тапети общата тенденция в интериорния дизайн налага и текстурираните тапети, както и такива с барокови, суит и флорални мотиви. За акцентиране на определени детайли и постигане на индивидуален почерк се използват фризовете. Те се поставят хоризонтално или вертикално.
Сред стиловете, които се завръщат в дома са както тежкият барок, така и напълно изчистените геометрични форми  (от квадрат, правоъгълници до кръгове и овали). Актуалните тенденции предлагат и повече възможности за избор: чист провансалски стил с типичните за него щампи; нео барок в естествени материали; японски елементи в бордо, злато и принтове. Водеща при всички модели продукти остава сиво – черната гама. Тя се съчетава безупречно с всички цветове (розово, виолет, силно червено, пепел от рози и всички останали в зависимост от вашето настроение и вкус). Хит продължават да бъдат шарките „суит”, „лотос” и неизменните флорални мотиви.
Важно е да имате предвид, че изборът на цветове и мотиви на новите тапети, трябва да бъде в хармония с всички други елементи от интериора. Това се постига лесно, ако използвате част от тапетите за стените като декорация на аксесоарите в дома.  Съчетаването на боядисани стени, с такива с тапети, в едно и също помещение, също гарантира модерна визия с минимални усилия.  
Топ оферта в новия каталог на Мосю Бриколаж са тапетите Симплекс. Те се произвеждат от еднопластова първокласна хартия и са по-тънки. Големината на една ролка е 10/0.53м, а цената е без конкуренция - 2.79 лв.
Актуални предложения са и моделите:
Флийз - те са със синтетична основа, която не изисква време за попиване на лепилото. Не се свиват или разтеглят, лесно се свалят при демонтаж. Тапетното лепило се нанася директно върху стената. Флийз тапетите са светло и водоустойчиви и са изключително лесни за почистване.  Цената им започва от 22.99 лв.
Дуплекс – произвеждат се от двупластова първокласна хартия, десенът е релефен, а тапетите са по-плътни, р-р: 10/0.53м, цена: 4.99 лв. и 8.99 лв.
Винилови - горният им слой е покрит с поливинилхлорид, който подчертава релефно десените. Снадките при тези тапети са незабележими. Устойчиви са на слънчева светлина и лесно се поддържат.
Рауфазер (тапети, които се боядисват) - винилът служи за база на този вид. Това позволява многократно нанасяне на боя върху тях, р-р: 15/0.53м., цена: 5.99 лв.


Повечето тапети са лесни за залепване и не изискват специални умения. Все пак има няколко неща, които е важно да знаете преди да започнете с поставянето им. Ето и няколко полезни съвета:
    Като начало трябва да подготвите лепилото. То се разтваря в кофа с хладка вода, като се следва инструкцията от опаковката. Трябва да се получи гладка смес, без бучки.  
     Вторият важен момент е измерването на стената във височина. След като го направите добавете поне 5 см допълнително, когато оразмерявате тапета. Тапетът е със стандартна ширина, така че просто го нарежете на ленти в зависимост от квадратурата на помещението.
    Лепенето става отгоре-надолу. Натискайте внимателно и избутвайте въздуха. Продават се специални четки за избутване на въздух, може да ползвате и мек парцал. Ако отгоре или отдолу е останала излишна част, отлепете леко тапета и я изрежете. Ако сте предпочели тапет с шарки, бъдете внимателни, за да си паснат фигурите при лепенето.
  Декоративните фризове се лепят по същия начин като тапетите. Мястото им се маркира предварително. Ако ще ги слагате хоризонтално, трябва да замерите с нивелир и леко да маркирате с молив мястото. Фриз може да поставите и върху едноцветно боядисани стени, като маркирате мястото предварително.

 

промоционален каталог