за дома

за градината

информация

блог

RSSвидео

RSSаудио

начало » услуги

 услуги

Дистанционно пазаруване
Дистанционно пазаруване

Дистанционно пазаруване в Mr.Bricolage в 5 стъпки:

 

За Ваше улеснение предлагаме да закупите желаната от Вас стока, която ще заплатите на избрана от Вас куриерска фирма при доставка.

 • Стъпка 1: Заявете дистанционно желаната от Вас стока чрез телефонно обаждане или чрез формата за обратна връзка на www.mr-bricolage.bg за избран от Вас магазин Mr.Bricolage.
 • Стъпка 2: Посочете предпочитана куриерска фирма
 • Стъпка 3: Служителите на Mr.Bricolage  ще ви информират за наличието на стоката, срока и цената на доставка с наложен платеж от избрана от Вас куриeрска фирма.
 • Стъпка 4: Потвърдете чрез мейл или факс заявката си.
 • Стъпка 5: В срок ще получите Вашата стока, след което я заплатете на куриера.

 

Mонтаж на ламиниран паркет
Mонтаж на ламиниран паркет

Екипът на Mr. Bricolage Ви препоръчва да се запознаете с информацията, която Ви представяме, ако планирате подмяна или първоначално поставяне на ламинирана подова настилка.

Как може да направите заявка за извършване на монтаж в магазини
Mr. Bricolage?


Вариант 1 

 • Уговаряте с Консултант клиенти от сектора с подови настилки, предварителен оглед на помещението от специалист, в удобен за вас ден и час. Служителя попълва формуляр с Вашите координати за връзка, адрес на обекта и предпочитан от Вас ден и час за извършване на огледа. Заплаща се услугата на каса в магазина – 14,99 лв. Замерването трае не повече от 30 мин. като задължение на служителя, който го извършва е да ви предостави констативен протокол с описание на необходимите материали, които трябва да закупите и необходимите дейности за подготовка на помещението за монтаж, ако има нужда от такива. 
 • По описаните размери в констативния протокол, в удобно за Вас време, след или едновременно със закупуване на необходимите материали може да заявите извършване на услугата монтаж. Монтаж може да заявите на Консултант-клиенти или мениджъра, който обслужва района с подовите настилки. Услугата се заплаща предварително на каса в магазина.   

Вариант 2
Вие предоставяте размерите на помещението, които се отразяват в заявката за монтаж на ламиниран паркет.

Молим ви да имате предвид, че при монтажа на място може да се окаже, че:

 • сте подали по-голям размер на помещението от реалния, т.е. сте надплатили за услугата и сте закупили повече материали от необходимото, това се отбелязва от монтажиста в Приемо-предавателен протокол и разликата ще ви бъде възстановена на каса в магазин “Mr. Bricolage”. Материалите, които сте закупили в повече също може да върнете на каса в магазина като единственото условие е да не са използвани и разопаковани.
 • сте подали по-малък размер на помещението от реалния, т.е. трябва да доплатите за услугата, ще трябва да направите доплащането на каса в магазин “Mr. Bricolage”.

Гаранция за качество на извършената услуга монтаж на ламиниран паркет:

 • Препоръчваме ви, след завършване на монтажа, да огледате помещението с вече поставеният паркет, и да впишете в Приемо-предавателния протокол Вашето мнение. За нас коректността при обслужването е водеща и това ни дава право да намерим решение, така че резултатът да е изцяло съгласно заявката - точно и качествено.
 • Важно е да подготвите правилно помещението за монтаж, да подберете подходящ за нуждите Ви паркет, който да използвате съгласно указанията за експлоатация от производителя. В този случай може да разчитате на гаранцията за качество, която Mr. Bricolage предоставя за услугите и материалите, закупени от магазините.

Какви измервания е необходимо да се направят за да изчислите колко ламиниран паркет, первази и консумативи ще са Ви необходими.

 • Дължина и ширина на помещението с цел определяне на квадратурата. Това ни е необходимо, за да определим количеството на ламината, шумоизолиращата подложка, полиетиленовата подложка /ако се налага поставяне на такава/.
  • За помещения с правилна форма /правоъгълна/ трябва да се предвиди фира за ламинирания паркет и подложката 7 – 10 %.
  • За помещения с овална форма, коридори, при наличие на колони в помещението, при редене на ламелите по диагонал е необходимо да се предвиди фира 12 – 15 %.
   
 • Дължина на первазите и подовите лайсни. Определяне на броя и вида на ъглите и аксесоарите за монтаж на первазите.
  • Ъгли за первази – вътрешни и външни, завършващи тапи и съединителни муфи,
  • Клипсове, дюбели и винтове за монтаж на первазите. Клипсовете се монтират през 40 см. 
 • Подовите лайсни – монтират се на прехода между две различни настилки, или за покриване на технологичната фуга за помещения с дължина или ширина над 8 м.
   

NB!  Важно при избора на тип перваз и начина за монтаж е да сме проверили дали стените са равни. За стени с неравности над 3-4 мм на 1 л.м. е добре да се използват ПВЦ первази, които да се монтират с клипс. Те са гъвкави и ще прикрият неравностите. 

За идеално прави стени може да използвате МДФ или дървени первази, които предават повече стил на помещението.

Преди да пристъпите към покупка на настилката и консумативите за монтаж е необходимо да проверите дали пода и помещението като цяло отговаря на изискванията на производителя.

За ламинираните подови настилки, които Mr.Bricolage Ви предлага е важно да знаете:

 • Ламиниран паркетНеобходимо е да подберете ламинирана настилка /паркет/ с клас на износоустойчивост съответстващ на интензивността на употреба на помещението. Върху опаковката и етикетите в магазините е указан класа на износоустойчивост на всеки десен паркет.

  Основните класове са :
  • ламинат кл.31,АС-3 -добро съчетание между качество и цена, препоръчва се за домашни и слабо натоварени обществени помещения Производителите гарантират че повърхностния слой на продукта няма да се износи(промени) 10 год.
  • ламинат кл.32,АС-4 – по- добро и износоустойчиво покритие, препоръчва се както за домашни,така и за натоварени обществени помещения (офиси,магазини и др.).Производителите гарантират че повърхностния слой на продукта няма да се износи (промени) 10-15 год.
 • Поставянето на ламинирана настилка се препоръчва да бъде извършено върху подовата замазка, или шлайфан бетон. Възможно е да се положи и върху други основи, при положение, че те са здрави, равни и влажността им е до 2,0 % - OSB плоскости, MDF плоскости, ПДЧ плоскости, PVC настилки, паркет, дюшеме, балатум, линулеум, теракот, гранитогрес и други устойчиви настилки.
  Не е желателно поставянето на ламината върху килими и други, основи при които имаме ефект на "статичен разряд".
   
 • Основата, върху която ще се извършва монтажа трябва да бъде стабилна, равна, чиста и суха:
  • относителната и влъжност не трябва да превишава 2.0 %,
  • максималното отклонение от равнинност до 3 мм за линеен метър. 
 • Необходимо е да осигурите доставката на ламинираната подова настилка, така че да има възможност да престои в помещението най-малко 48 часа, в хоризонтално положение при стайна температура не по-малко от 15°. Това се прави с цел да се климатизира към температурата на помещението, където ще се полага. В помещението е необходима да бъде осигурен нормален климат – температура /15-30°C/и влажност на въздуха /40-70%/ близки до тези, при които ще се използва помещението. По този начин се избягва опасността след като вече е монтиран паркета да се свие или раздуе, с което ще се наруши целостта на настилката.
   
 • Добре е да съобразите посоката на поставяне на ламелите, така че слънчевата светлина през прозореца да пада по дължина. В случай, че светлината пада перпендикулярно –има вероятност снадките между отделните панели да се виждат повече.
   
 • Ако поставяте ламината на бетонна основа, то ще се нуждаете от полиетиленова подложка за пароизолация от влагата в основата. Върху нея се разстила друга звъкопоглъщаща подложка, върху която се монтира ламината. В случай, че монтирате ламината върху линолеум или дървено покритие полиетиленова подложка не е нужна.
   
 • В деня за монтаж помещението трябва да е празно и почистено, да бъде осигурено осветление и електричество 220V.

  Екипа на Mr.Bricolage Ви съветва как да планирате най-рационално последователността от дейности за финализиране на Вашия проект.  
   
 • В случай, че изберете да ползвате ламинирана подова настилка като най-подходяща за нуждите и предпочитанията Ви е необходимо да проверите дали пода е равен. Допустимото отклонение за равниност е 3 мм на 1 метър. Може да го измерите с нивелир или мастар с дължина над 1 м.
   
 • В случай, че отклонението е по-голямо за да може да ползвате гаранцията на производителя на паркет и гаранцията на Mr.Bricolage за качество на монтажа е необходимо да изшлайфате или да направите замазка на пода. В случай че ламинирания паркет бъде поставен върху неравен под има опасност в процеса на употреба при преминаване върху неравния участък настилката да хлътва, което може да бъде съпроводено и от скърцане. С течение на времето между ламелите на паркета в неравния участък е твърде вероятно да се образува фуга в резултат на износване на сглобката. Имайте предвид, че след нанасяне на замазка, е необходимо технологично време преди да пристъпите към монтаж, за да изсъхне пода.
   
 • В случай че предвиждате цялостен ремонт на помещението, в което ще се поставя паркета добре е преди монтажа на паркет да са завършили всички други процеси по ремонта- подмяна или изграждане на ел. или ВиК инсталация, изолация, гипсокартон, шпакловка и боядисване на стени и тавани, подмяна на дограма, подова замазка и др. Монтажа на ламиниран паркет като технология няма опасност да повреди покритието на стените или други елементи от интериора, ако се извършва от квалифициран  персонал.  
   
 • Когато площа върху която монтираме ламината е по-широка или по-дълга от 8 м. или площта е по-голяма от 60-70 кв.м. е необходимо да се оставят компенсиращи фуги с размер 12-18мм. В противен случай може да се образуват цепки или да се надуе паркета в резултат на температурното разширение и да се наруши целостта на пода.
   
 • При поставяне на ламината до каси на врати, трябва или да се остави разстояние 10мм от касата или ако там няма да има перваз, който да закрие отвора просто да се зареже с триона касата. Целта е да се осигури на ламината "свобода" за разширение.

 

 

Рязане на дърво
Рязане на дърво

Всички видове ПДЧ плоскости ще бъдат разкроени по Ваш размер, като ще заплатите само чистата квадратура на материала. Услугата е безплатна. Рязането се извършва под прав ъгъл. Предлагаме и кантиране на плоскости, като цената варира в зависимост от дебелината на канта. Обърнете се за информация и съвет към нашите консултанти от сектор Дърво, които ще приемат и извършат Вашата поръчка.

Тониране на бои
Тониране на бои

В магазини Mr.Bricolage можете да се възползвате от услугата тониране. Процесът на оцветяването е компютъризиран, извършва се със специални тониращи машини и позволява отлично насищане на цветовете. Изборът на цветове се извършва по каталог.
Предлагаме ви също и оцветяване на мазилки на разфасовки от 25кг., в богато разнообразие от цветове.

Гаранционен сервиз
Гаранционен сервиз

Във всички магазини се  извършва гаранционно обслужване на стоките, чиито вносител е Доверие Брико АД. В случай на дефект, дължащ се на материала или на грешка при изработката, гарантираме безплатно ремонтиране или замяна  на уреда (по преценка на служител на фирмата).

Ключарско ателие
Ключарско ателие

Във всички магазини се предлагат над 1000 вида профили на ключове, голямо разнообразие на ямкови, касови и автомобилни ключове с чипове. Изработване на релефни надписи и табелки с надписи по желание на клиента. Работното време на ключарското ателие съвпада с това на магазина.

Рамкиране
Рамкиране

Големият избор от над 250 вида дървени, PVC и MDF профили, позволява изработване на рамки за картини, гоблени, снимки и плакати по Ваш размер. Нашите опитни специалисти от сектор Рамкиране ще ви предложат разнообразие от паспарту, както и варианти на рамкирането според вида на профила, размера и разполагането на изображението. Предлагаме и опъване и рамкиране на гоблени.

Паркинг
Паркинг
Бюфет
Бюфет
Банкомат
Банкомат
Лекотоварен транспорт
Лекотоварен транспорт

 Mr. Bricolage осигуряват платен транспорт до входната врата, в рамките на града и близките около него населени места. Срокът на доставка зависи от натовареността на предварително записаните и платени курсове. Транспортът се осигурява с бус с товароспособност на полезния товар до 2т., дължина на фургона 3,6м., височина 1,8м. и широчина по диагонала 2м. Транспортните услуги се извършват от 9,00 до 19,30 часа.

Заточване на вериги
Заточване на вериги

Предлагаме заточване на вериги за верижни триони на професионална машина, даваща необходимия ъгъл на резците. Работата с добре заточена верига намалява разхода на гориво. Облекчава работата на двигателя и на работещия с нея. Услугата се извършва в рамките на работния ден.

Кредит
Кредит
промоционален каталог