Количка

Градински инструменти и пособия

Идеи и съвети

Нашите модерни готови решения за баня са вдъхновяващи и полезни за всеки дом. Те улесняват ежедневието, добавяйки стил и уют към интериора.
Тук ще ти покажем как с малки усилия можеш да водиш по-екологичен начин на живот. Да пестиш енергията и водата, да ограничаваш отпадъците...
Градинските мебели са неизменна част от устройството на всяка градина или тераса, особено когато очакваш гости на открито. Поставянето на маси и столове в двора преди партито е ключов момент за създаване на комфортна обстановка за твоите гости...
Време е да се насладиш на слънчевите дни и за срещи с приятели на открито и няма нищо по-приятно от събирането с тях край барбекюто. Ако още се чудиш какво барбекю да избереш, виж нашите съвети и избери идеалния за теб модел...

Какво разбираме под ръчни градински инструменти

Те се водят незаменими помощни средства, използвани от всички градинари - както професионалисти, така и аматьори. Изборът на подходящ средство за рязане на жив плет или подкастряне на дърво е много важен за здравословното развитие на третираните растения, а също и за естетичния им вид.

Ръчните градински инструменти са предпочитани от повечето градинари, защото са лесно преносими и с толкова голямо разнообразие на модели и цени, че със сигурност ще намериш такъв, който да отговаря нуждите ти. Примерни средства за екстериорна поддръжка са брадви, сърпове, коси, вили, малки и голени лопати, мотики, вили, гребла и различни размери градинки ножици.

ръчни градински инструменти

За какви дейности са ни необходими

Има незаменими предмети в арсенала на един градинар и причината за това са техните ключови функции в градинската поддръжка. Примери за това са:

  • Градински ножици, триони и ножовки - използват при рязането на растителност и варират в зависимост от дебелината на дървесината, която ще се обработва. Главно се употребяват при стригането на жив плет, подкастрянето на клони и за сеч.
  • Лопати, мотики, гребла и вили са необходими за копаене, за плевели в двора, които трябва да се отстранят или за тревни площи, нуждаещи се от разрохкване на почвата. Познатите видове принадлежности за поддръжка на самата почва са константа в инвентара на всеки градинар.
  • Ръкавици - Може да не ги определяш като инструмент, но ако трябва да се справяш с трънливи клони или бодливи растения, те ще предпазят ръцете и китките ти от драскотини, ожулвания, трески и мръсотия.

Какво съветва Mr. Bricolage преди покупка

Преди да закупиш нужните принадлежности, е добре да знаеш, че трябва да избереш продукт, който е подходящ за твоето телосложение и възраст. Теглото и размерите на дори най-обикновената лопата оказва огромно влияние. Инструменти като мотики, вили и ножици варират по размер и тегло и по-тежките им варианти може да не са подходящи за по-слаб или по-възрастен човек.

Ако плевели грозят моравата ти, градинска трева е суха или обратното - при поливане водата не се оттича, може да се наложи да предприемеш определени мерки, преди да си започнал подбора на инструменти, защото той зависи и от състоянието на тревната площ.

Добре е да прецениш и какво внимание ще отделяш, за поддръжката на покупката си. Ако възнамеряваш да инвестираш в уред от неръждаема стомана, ще си позволиш по-отпусната поддръжка, докато с обикновената стомана ще свършиш същата работа, но с инструмент, който има нужда от по-често почистване.


Бърза и сигурна доставка до:
Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.

0