Количка

Идеи и съвети

Нашите модерни готови решения за баня са вдъхновяващи и полезни за всеки дом. Те улесняват ежедневието, добавяйки стил и уют към интериора.
Тук ще ти покажем как с малки усилия можеш да водиш по-екологичен начин на живот. Да пестиш енергията и водата, да ограничаваш отпадъците...
Градинските мебели са неизменна част от устройството на всяка градина или тераса, особено когато очакваш гости на открито. Поставянето на маси и столове в двора преди партито е ключов момент за създаване на комфортна обстановка за твоите гости...
Време е да се насладиш на слънчевите дни и за срещи с приятели на открито и няма нищо по-приятно от събирането с тях край барбекюто. Ако още се чудиш какво барбекю да избереш, виж нашите съвети и избери идеалния за теб модел...

Всеки озеленяващ двора и балкона си стига до момента, в който трябва да избере външни растения.

Защо се наричат външни растения и какво е характерно за тях

Около месец след засаждането на тези растения стартира и грижата за тях.

 • Необходимо е последователно прекопаване, за да навлиза въздух в почвата;
 • Нуждаят се от редовно поливане с вода, в зависимост от местоположението им. Метеорологичните условия също са от значение - суша ли е или има чести валежи. Хубаво е да бъде осъществявано късния следобед;
 • Трябва да бъдат засадени на подходящото място, в зависимост от необходимостта от слънце или сянка;
 • Поради настъпващите болести и вредители е желателно да се провеждат лечения;
 • Вехнещите цветове се премахват, за да останат свежите;
 • Високите части биват привързани, за да не се чупят от ветровете;
 • Използването на обогатяващи смеси е желателно.

Кои сезони са подходящи за тях

Пролетта, лятото и есента са благоприятни. Не всички могат да виреят през зимния период. Студът е подходящ за листопадните, иглолистните и многогодишни сортове. Грижата трябва да бъде системна, за да са здрави и красящи дълго вашите открити площи.

Какви видове ще открием в Mr. Bricolage

В магазините на Mr. Bricolage, можете да откриете голямо ценово и видово разнообразие на външни растения. Ето и няколко разновидности:

 • Едногодишни и многогодишни цветя;

Основната разлика между тях е жизненият им цикъл. Едногодишните израстват от семена за определен сезон. Многогодишните биват засаждани и изваждани веднъж в годината или на няколко години, те израстват от луковици. Някои сортове са подходящи за градината, други за балкона.

 • Плодни дървета;

Какво по-добро за дворът ви от зеленина и плодове на едно място. Те са красиви, когато цъфтят и полезни с прекрасната реколта, която дават. Гледат се сравнително лесно и можете да им се радвате години наред.

 • Иглолистни;

Универсални са, подходящи за всеки дом и градина. Вечнозелените растения се съчетават с всичко. Свежестта, която придават може да бъде усетена и през зимния сезон. Грижите за тях са лесни и приятни.

 • Храсти и широколистни дървета;

Изключително подходящи за акцент в градината. Създават уют и комфортно усещане, могат да бъдат използвани и за живи прегради и температурен регулатор през летните месеци.

 • Увивни и катерливи;

Несъмнено страшно ефектни. Предлагат възможност за различни видове озеленяване. Бръшляните и различните декоративни лози, могат да прикрият недостатъци по фасадата или оградата. Лесни са за отглеждане.

 • Жив плет;

Придава неповторима красота на всеки дом, в съчетание с естествена защитна стена.

 • Декоративни треви;

Използват се при различни аранжировки. Впечатляват с цветовете и формите си.

 • Билки и подправки;

Подходящи са за всеки балкон и градина. Всеки ценител на свежите подправки, трябва да ги отглежда сам.

 • Цитрусови;

Отглеждат се на балкона през топлите месеци. Когато застудее трябва да бъдат прибрани на топло.

Магазините на Mr. Bricolage разполагат с богато разнообразие от външни растения за всеки дом и градина. Доказаното качество и достъпни цени са подходящо решение за всеки от вас. Посетете веригите на Mr. Bricolage още сега!


Бърза и сигурна доставка до:
Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.

0