Количка

Инсталация на локално парно

Идеи и съвети

Нашите модерни готови решения за баня са вдъхновяващи и полезни за всеки дом. Те улесняват ежедневието, добавяйки стил и уют към интериора.
Тук ще ти покажем как с малки усилия можеш да водиш по-екологичен начин на живот. Да пестиш енергията и водата, да ограничаваш отпадъците...
Градинските мебели са неизменна част от устройството на всяка градина или тераса, особено когато очакваш гости на открито. Поставянето на маси и столове в двора преди партито е ключов момент за създаване на комфортна обстановка за твоите гости...
Време е да се насладиш на слънчевите дни и за срещи с приятели на открито и няма нищо по-приятно от събирането с тях край барбекюто. Ако още се чудиш какво барбекю да избереш, виж нашите съвети и избери идеалния за теб модел...

Инсталация на парно / Локално парно

Отоплението на жилището е въпрос, който вълнува всяко домакинство. През зимните месеци се наблюдава висока консумация на ток, която в повечето случаи задъхва бюджета, а ефективността на избрания метод за климатизация е все още под въпрос. Най-често използваните способи за постигане на оптимални температури са електрическите уреди, които обаче не са много икономични, а и често се развалят.

Инсталацията на локално парно е доказано ефективен метод за климатизация през зимата, на който все повече хора залагат през последните години. Заложи и ти, за да ти е винаги добре у дома, без да плащаш колосални сметки за ток всеки месец. Виж предложенията за парни инсталации на онлайн магазин Mr. Bricolage и купи изгодно на ниски цени. Време е да климатизираш дома си оптимално.

локално отопление

Какво трябва да знаем за инсталация на парно на къща

Имотите с голяма площ като къщи и многостайни апартаменти се нуждаят от ефективно и надеждно отопление по време на целия зимен сезон. Инсталацията на локално парно се счита за най-доброто решение, защото е сравнително икономично и рентабилно. Характерно е със:

  • Специфичния си принцип на работа, който е свързан с циркулация на вода по мрежата;
  • Двата си основни механизма на функциониране - с естествена циркулация и принудителна циркулация;
  • Потребността от системно обезвъздушаване на системата;
  • Затворената си структура, включваща котел за загряване на вода, която в последствие се доставя до радиатори, подово отопление и конвектори.

Принципът на работа на локалното парно с радиатори е прост и не следва сложни схеми, като за правилното изграждане/инсталация на подобен вид отопление все пак ще са ти нужни известни познания. Ако не си сигурен в какво се състои коректната направа на водна риза с локално парно, по-добре се обади на специалист, който да свърши това вместо теб.

Защо трябва да се обезвъздушава

Отоплението на къща не е никак лесно начинание, защото е налице голяма площ, която трябва да бъде усвоена по възможно най-добрия начин. Локалното парно се явява перфектното решение, което не изисква голяма инвестиция или скъпа поддръжка. След като бъде извършен първоначалният монтаж, трябва да помислиш и за периодичното обезвъздушаване, което представлява премахване на въздуха в системата, за да не се получава така наречената 'въздушна тапа';.

Полезни съвети за поддръжката

Поддръжката на локално отопление с радиатори е следващата стъпка след инсталацията. Тя трябва да включва обезвъздушаване на системата, проверка за неизправности, инспектиране на мрежата за течове или повреди по тръбите. В случай, че трябва да се извърши ремонт, не го отлагай, а се заеми с него по-скоро.


Бърза и сигурна доставка до:
Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.

0