Количка

Идеи и съвети

Нашите модерни готови решения за баня са вдъхновяващи и полезни за всеки дом. Те улесняват ежедневието, добавяйки стил и уют към интериора.
Тук ще ти покажем как с малки усилия можеш да водиш по-екологичен начин на живот. Да пестиш енергията и водата, да ограничаваш отпадъците...
Градинските мебели са неизменна част от устройството на всяка градина или тераса, особено когато очакваш гости на открито. Поставянето на маси и столове в двора преди партито е ключов момент за създаване на комфортна обстановка за твоите гости...
Време е да се насладиш на слънчевите дни и за срещи с приятели на открито и няма нищо по-приятно от събирането с тях край барбекюто. Ако още се чудиш какво барбекю да избереш, виж нашите съвети и избери идеалния за теб модел...

Луковиците са лесни за отглеждане, както в градината така и на терасата ви. Цъфтят поне веднъж годишно. При правилна комбинация градината ви ще прелива от цветове целогодишно.

Основни видове луковици в сайта

Те се делят на два основни вида според времената на засаждане и растеж:

 • Пролетни;

Засаждането става от март до края на май. Цъфтят през лятото и есента. Към този тип спадат бегония, божур, гладиоли, глоксиния, далия, драцена, ирис, кала, канна, книфора, матрис, лилиум, перуника, фрезия. Можете да ги откриете и онлайн в сайта на Mr. Bricolage.

 • Есенни;

Засаждат се от октомври до декември, започват да цъфтят рано на пролет. Част от тях, които можете да намерите в Mr. Bricolage са момина сълза, агапантус, алиум, астромерия, галантус, амарилис, дицентра, кокиче, минзухар, мускар, нарциси, зюмбюл, лалета.

Какво трябва да знаем за тях

Ето няколко факта свързани с луковичните растения:

 • Луковиците съдържат всички необходими хранителни вещества за растението в себе си;
 • Външният им вид е с люспесто покритие и изострен връх;
 • Издържат на различни климатични условия;
 • Самовъзпроизвеждат се, което означава, че можете да имате красивите си растения дълго време;
 • Процента на сигурно израстване на растение от тях е почти максимален;
 • Хранителните вещества, слънчевата светлина и хлорофилът стават необходими едва след разцъфтяването. Те възстановяват луковиците и ги подготвят за следващия растеж;
 • Не бива да почиствате вехнещите листа след прецъфтяването. Това може да попречи на възстановителните процеси за следващия цикъл.
 • Размножаването е чрез деление на луковиците, т.е. вегетативно.

евтини луковици

Как се съхраняват правилно

Различните растения изискват вадене на луковичките всяка година или през няколко години. Това създава подходящи условия за съхраняването им и повишава способността им за размножаване. Правилното им съхранение се състои в няколко стъпки:

 • При голяма част от видовете листата се отстраняват след пълното им пожълтяване и изсъхване. Фрезийте от своя страна се вадят веднага след запитването на листата им;
 • Изваждат се много внимателно от почвата. При нараняване е хубаво да се обработят с препарат, за да не навлязат зарази и да се предотвратят загниващите процеси;
 • Почистват се от почвата, така могат да се установят заболелите, за да се отстранят;
 • Извадените се изсушават преди да бъдат прибрани;
 • Повечето се съхраняват в хладни, тъмни, проветриви и сухи помещения;

Mr. Bricolage съветва, да се запознавате с индивидуалните нужди на всяко от растенията си. Правилното отглеждане на луковичнте цветя, ще доведе до невероятния вид на градината ви през целия сезон на цъфтеж.

Посетете магазина ни и намерете разнообразие от прекрасни екземпляри на нормални цени, които да украсяват двора и дома ви!


Бърза и сигурна доставка до:
Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.

0