Вие сте тук: Начало За нас
За нас
Mr.Bricolage в България
Марката "Mr.Bricolage" присъства в България от 2000 година, когато се отваря първият магазин от типа на модерната търговия за стоки „Направи си сам“.
16 години грижа за дома и градината
Днес веригата "Mr.Bricolage" в България се състои от 11 магазина, разположени в София, Пловдив, Благоевград, Бургас, Варна, Добрич, Русе и Плевен. 
Най-новият магазин в семейството на "Mr.Bricolage" - единадесетият в страната и трети в София, беше открит на 26 март в София Ринг Мол на бул. „Околовръстно шосе” №214, ниво 0.
Модерни магазина
в 8 града
 
Осигурени работни места за българи
 
Милиона клиенти към днешна дата
За 16 години магазините "Mr.Bricolage" в България са посетени от над 33 милиона клиенти.
За много българи "Mr.Bricolage" стана символ на уютен дом, на красива и подредена градина, на приятелско отношение и компетентен съвет, на доказано качество и пазарни цени, на място, откъдето могат да почерпят нови идеи за своя дом и градина.
Асортиментът е обособен в следните категории:
Баня
Градина
Електричество
Железария
Инструменти
 
Интериор
Осветление
Отопление
Строителство
Марката "Mr.Bricolage"
Марката "Mr.Bricolage" е създадена във Франция преди 36 години. Bricolage е френска дума, която означава „направи си сам”.
Магазините "Mr.Bricolage" събират на едно място всички необходими продукти за декорация и ремонт на дома и градината. Идеята за събиране под един покрив на стоки, които отговарят на потребностите на хора, обичащи да майсторят и да извършват ремонтни дейности в своя дом, се ражда през 50-те години във Франция. Няколко търговци отварят първите магазини за стоки от типа „направи си сам” през 1955 г.
По инициатива на един от тях през 1965 г. се ражда едно сдружение, под формата на асоциация ANPF (Национална Асоциация на Инициаторите на Движението „Направи си сам”). Така търговците обединяват усилията си при покупката на стоки, рекламата, създават единни стандарти за обслужване и обмяна на съвети.
През 1980 г., предвид възхода на модерната търговия и структурирането на пазара във Франция, ANPF създава търговска марка под названието "Mr.Bricolage".
ВИЖТЕ НАШИТЕ МАГАЗИНИ
Френски стандарт във всичко
Магазините с марката "Mr.Bricolage" в България се управляват от българо-френското акционерно дружество „Доверие Брико”.
Архитектурата и организацията на търговската зала на магазините са изградени по стандартите на "Mr.Bricolage".
Френските стандарти са задължителни, както при подреждането на стоката и нейното обозначаване, така и при обслужването на клиентите и набора услуги, които им се предоставят. Целта е лесна ориентация и максимално удобство при пазаруването. Обучените консултант-продавачи предоставят любезно обслужване и компетентни съвети. Всеки магазин предлага и допълнителни услуги като рязане на дървени плоскости и стъкло, рамкиране, тониране на бои, изработка на ключове, заточване на вериги, гаранционен сервиз, транспорт на закупените стоки до дома и др.
Висококвалифицирани френски специалисти помагат при въвеждането на всички новости, свързани с модерната търговия и по-доброто обслужване на клиента, обучават и напътстват нашите специалисти.
Ето защо вече 15 години "Mr.Bricolage" България е любимо място за пазаруване на много клиенти и е лидер в модерната търговия на стоки „Направи си сам” в страната.
 

Марката "Мr.Bricolage" е позната на 4 континента,
а общият брой на магазините е 794, разположени на
търговска площ от над 1.7 милиона кв.м.

4
КОНТИНЕНТА
 
600+
МАГАЗИНА
 
1.7 M
КВ. М ПЛОЩ
 
2320 M
ЕВРО ОБОРОТ
Кратка история на Mr.Bricolage
1964 г.
Група френски собственици на магазини за инструменти начело с Bernard Ivernel създават национално сдружение в сектора „Направи си сам” (ANPF). Тогава стартира и първата рекламна кампания на групата.
1964 1966 1968
1960-1969
 
1970-1979
 
1980-1989
 
1990-1999
 
2000-2009
 
2010-
Mr.Bricolage по света
Днес марката "Mr.Bricolage" е позната на 4 континента с 794 магазина, разположени на търговска площ от над 1,7 млн. кв.м.
Благодарение на централизираната политика и налагането на общи стандарти във всички магазини с марката "Mr.Bricolage", днес тя е на престижното трето място в сектора „Направи си сам” във Франция.
Магазините извън Франция са 72 - в Андора, Белгия, България, Испания, о. Мавриций, о. Мадагаскар, Македония, Мароко, Румъния, Уругвай, Кипър и Колумбия. 
Продуктовите предложения за декорация и ремонт на дома и градината, селектирани в магазините извън Франция, са съобразени изцяло с националните специфики на всяка държава.
Научете повече за Mr.Bricolage по света:
Андора
Белгия
Кипър
 
Колумбия
Мавриций
Мадагаскар
 
Македония
Мароко
Румъния
 
Уругвай
Франция
Имате нужда от професионална консултация?
Нашият екип е винаги на линия, готов да Ви консултира.
2000-2017 ©Mr.Bricolage - България
Created by